Martin Meinardi

Cardioloog

Aandachtsgebieden: ritmestoornissen en pacemakers, cardiotoxiciteit van chemotherapie

M.T.Meinardi

Een open vriendelijke sfeer waarbij de patiënt vertrouwen heeft in mij als zorgverlener, zijn verhaal goed kwijt kan, zich veilig en serieus genomen voelt en ook goed begrijpt wat voor aandoening hij/zij wel of niet heeft en wat de behandelingsmogelijkheden zijn. Dat vind ik belangrijk. Als patiënt heb ik gelukkig nog beperkt ervaring te weten een opname na een fietsongeluk en een knieoperatie.  Ik heb van de rol als patiënt veel  geleerd waardoor ik me beter in een patiënt kan verplaatsen en weet wat belangrijk is voor een goede arts-patiënt relatie.
Het geeft me een goed gevoel als ik merk dat een patiënt blij en tevreden is na afloop van een goed gesprek. Ook geeft het mij voldoening  als je bemerkt dat de door jou ingezette behandeling heeft geleid tot een levens kwaliteit verbetering, helemaal als de patiënt van zijn klacht af is.
In mijn vrije tijd sport ik graag (racefiets, sportschool, tennis), luister en speel (piano en gitaar) veel muziek,  variërend  van klassiek tot jazz en alles wat er tussen in zit. Favoriete boeken zijn er vele, waar onder Stoner van John Edward en Bonita Avenue van Peter Buwalda. Intouchables vond ik een prachtige, ontroerende film, om Big Fish heb ik veel gelachen.


  1. Sinds 2007 verbonden aan het Zaans Medisch Centrum

Om op de hoogte te blijven van onze aanbieding acties, schrijf jezelf in via email