Spataderen

Spataderen zijn ontsierend en geven regelmatig ook vervelende lichamelijke klachten

Het tijdig behandelen van spataders is belangrijk om te voorkomen dat klachten als pijnlijke of vermoeide benen en vocht in de benen verergeren.

Het hebben van spataderen is een aandoening waarbij door een tijdige spataderbehandeling, aantasting van nog gezonde aderen kan worden voorkomen. Spataderen komen veel voor bij vrouwen én mannen. Spataders geven (op jonge leeftijd) niet altijd klachten maar worden wel als ontsierend of lelijk ervaren.

Het eerste spataderconsult met duplexonderzoek

Tijdens het eerste consult wordt de diagnose gesteld met behulp van een duplexonderzoek (vaatecho) en heeft u aan het eind van de afspraak het behandelplan voor uw spataderen.

CliniX maakt bij de spataderbehandeling gebruik van de modernste technieken. Onze dermatologen en vaatchirurgen  hebben jarenlange ervaring op het gebied van deze behandelingen.

CliniX verleent de zorg in het ZMC dat het Spataderkeurmerk van de Hart & Vaatgroep heeft. Dit keurmerk staat garant voor excellente zorg.

Spataderen verwijderen – vergoeding

Door  de zorgverzekeringen zijn richtlijnen opgesteld wanneer de behandeling vergoed wordt vanuit de basisverzekering en wanneer u de behandeling zelf moet betalen.

Deze richtlijnen zijn van toepassing op iedereen in Nederland en gelden voor alle ziekenhuizen en privé klinieken.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Hiermee wordt het eerste consult  en het vaatonderzoek vergoed met aftrek van uw eigen risico.

Indien u niet voldoet aan de criteria dan wordt uw behandeling niet vergoed vanuit het basispakket. U kunt dan de behandeling bij CliniX tegen betaling laten uitvoeren.

Soms wordt de eerste stap van de behandeling wel door de verzekeraar vergoed, maar de tweede stap voor behandeling aan de wat kleinere aderen niet.

Behandelmethoden van spataderen

Spataderen kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Soms wordt een combinatie van diverse behandeltechnieken toegepast om het beste resultaat te verkrijgen.

CliniX maakt gebruik van de nieuwste behandelmethodes.

Deze spataderbehandeltechnieken zijn minder belastend  en kunnen met plaatselijke verdoving poliklinisch worden verricht. Tevens brengen deze procedures grote cosmetische voordelen met zich mee omdat er geen sneden gemaakt worden om de spataderen te behandelen.

Voorbeelden van deze nieuwe technieken zijn endoveneuze lasertherapie (EVLT) en radiofrequente diathermie (VNUS). Het zijn beide technieken waarvoor geen operatiekamer nodig is. Ook kan deze spataderbehandeling worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Kleinere spataderen kunnen (aanvullend) behandeld worden met sclerocompressie therapie. Hierbij worden de spataderen met een klein naaldje  ingespoten met een vloeistof waarbij de spataderen verdwijnen.

U krijgt bij alle behandelingen vooraf een offerte en een vastgestelde prijs van  de behandeling. U komt achteraf nooit voor een verrassing te staan.

Prijs

Vanaf €275,-

Afspraak maken 

Bel voor het maken van een afspraak 075 – 650 12 21.

Facturatie

Bel voor vragen over facturatie: 06 18 01 94 33

Overige vragen

Bel voor overige vragen: 06 41 19 71 33

Onze dermatologen

Om op de hoogte te blijven van onze aanbieding acties, schrijf jezelf in via email