Shockwave Therapie

Shockwave Therapie voor de schouder, elleboog, voet of hiel

Shockwave Therapie voor de schouder, elleboog, voet of hiel

Wetenschappelijk is bewezen dat geluidsgolven chronische aandoeningen van pezen en slijmbeursontstekingen helpen genezen. Tevens is bewezen dat geluidsgolven ook botgroei stimuleren. De shockwave therapie is een goed alternatief voor operatieve behandeling doordat er sprake is van een snelle en eenvoudige toepassing.

Niet verzekerde zorg

Omdat de kosteneffectiviteit van deze behandeling volgens de maatstaven van de verzekering onvoldoende bewezen is (uitgezonderd voor de heup en de knie), vergoedt de verzekering deze behandeling niet en valt deze behandeling onder niet verzekerde zorg. CliniX biedt de behandeling aan voor € 85,- per keer. Het kan voorkomen dat de behandeling herhaald moet worden.

Wat houdt een shockwavebehandeling in?

Er wordt een gelei aangebracht op de huid waarna met het apparaat (lijkend op een echoapparaat) ongeveer 250 geluidsgolven per minuut op het pijnlijke gebied gegeven worden.. De behandeling duurt ongeveer 5 minuten. Het is een pijnlijke behandeling. Ons advies is om niet deel te nemen aan het verkeer. Neem iemand mee die u veilig naar huis te begeleiden.

De shockwave therapie wordt momenteel gebruikt voor de volgende aandoeningen:

  • Tenniselleboog, golfelleboog
  • Pijnklachten aan de achillespezen, degeneratieve veranderingen van de achillespezen, knobbelvorming van de achillespezen
  • Ontsteking van slijmbeurzen (bijvoorbeeld bij de schouder en bij de heup)
  • Verkalkingen tussen de schoudertop en schouderkop (Door de schokgolven is het mogelijk om verkalkingen te vergruizen en helende processen in pezen en bot te stimuleren).
  • Hielspoor
  • Irritaties en ontstekingen van de kniepees

Betaling

Deze behandeling valt onder onverzekerde zorg en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. CliniX biedt deze behandeling aan voor € 85,- per keer. U dient de betaling vooraf te voldoen. U ontvangt hiervoor vooraf een factuur.

Afspraak maken 

Bel voor het maken van een afspraak 075 – 650 12 21.

Facturatie

Bel voor vragen over facturatie: 06 18 01 94 33

Overige vragen

Bel voor overige vragen: 06 41 19 71 33

Onze orthopeden

Om op de hoogte te blijven van onze aanbieding acties, schrijf jezelf in via email