Bloedonderzoek

Vaat- en Nierschade? Doe de Niercheck!

Hart- en vaatziekten vormen naast kanker de belangrijkste vorm van gezondheidsrisico in Nederland. Dat het risico hierop toe is genomen komt deels doordat we ouder worden en kan deels worden beschouwd als een welvaartsziekte. We zien vaatlijden ook toenemen in andere delen van de wereld waar de welvaart is toegenomen.

Wat minder bekend is, is dat parallel hieraan chronische nierschade snel toeneemt. Eigenlijk is dat niet vreemd als je je bedenkt dat de nieren onze best doorbloede organen zijn: een kwart van het hartminuutvolume passeert deze kleine organen, die het bloed filteren en het vochtgehalte ervan reguleren. Een verhoogd risico op schade aan bloedvaten blijkt daardoor vaak uit de Niercheck.

Bij deze screening vult u een korte vragenlijst in om naar enkele risicofactoren te kijken. Daarna wordt bloed- en urine onderzoek verricht voor overige risicofactoren en het verrichten van de Niercheck. U krijgt een telefonisch consult met een nefroloog: een internist met als aandachtsgebied nierziekten en vasculaire geneeskunde. Hierbij zal uw algehele risicoprofiel op Vaat- en Nierschade worden besproken en krijgt u een advies over een eventueel vervolg.

Prijs: € 150.-

Onze Cardiologen

Om op de hoogte te blijven van onze aanbieding acties, schrijf jezelf in via email